vrijdag 31 juli 2015

Zoek ze in DrogenboS


Mooi Weer in DrogenboS


Derde ZOMERZOEKTOCHT ZENNE & ZONIEN ALWEER HALFWEG

Vroeger gestart dan vorige jaren, dus komt de eindmeet ook vroeger in zicht.

Nog slechts tot en met 31 augustus  kan dit jaar deelgenomen worden aan de intussen voor de derde maal georganiseerde foto-wandelzoektocht van Streekvereniging Zenne en Zoniën vzw.

Een zorgvuldig uitgestippelde ‘Groene Plekjes-wandeling’ van 6 kilometer, met start en aankomst aan het gemeentehuis van Drogenbos, Grote Baan 222, voert de deelnemers tot aan de grens van het Brussels Gewest, maar vooral langs de mooiste groene en waardevolle plekjes van Drogenbos.

Een extra goed gevuld startpakket kost 3€ en is verkrijgbaar in café ‘Oud Drogenbos’ en bakkerij ‘De Zonnebloemen’, beiden gelegen Grote baan in Drogenbos ( vlak bij het Gemeentehuis en de Gothische kerk).

Deelnemers maken kans op een leuke prijs !

Voor meer inlichtingen, bel Mieke op het gsm nr 0476 49 93 30.
 

Wij zijn lid van het Regionaal Landschap en bevelen aan
      'Ik hei wei' van 17/8 tot 6/9 (Gooik)
Kunst in de plooien van het landschapOpenlucht kunstwandeling in het Pajottenland rond De Paddenbroek en Kesterheide (Gooik). Doorlopend van 17 augustus tot 6 september. Elke zondag zijn de kunstenaars aanwezig en is er een wandelcafé (14u-18u). Meer info en deelnemende kunstenaars: www.pep-in-gen.be - Lees meer in PenZine interview.Het Grote Vlinderweekend 1 & 2/8Tel met Natuurpunt tijdens Het Grote Vlinderweekend de vlinders in je tuin. Zo komen we te weten hoe het gesteld is met de vlinders in Vlaanderen en kunnen we hen beter beschermen. Activiteiten in onze regio: Vlinder-tweedaagse met animatie en wandelingen in Gooik en vlinderwandeling op 2/8 in Sint-Pieters-Leeuw.

Kloosterfeest in Herne. Op 8 augustus opent het vernieuwde dominicanessen-klooster in Herne met een volksfeest in ware Bruegelstijl. De kloostertuin werd hersteld in samenwerking met Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.Zennedriedaagse. Verkenning van Zenne en 'Zennekanaal' van bron tot monding op 20, 21 en 22 augustus. Initiatief van Coördinatie Zenne. Doe mee per bus, fiets, te voet en uiteraard ook met mooie boottochten.Gordelfestival. Zomerprogramma met hele reeks activiteiten in de Groene Gordel. Topdag van het Gordelfestival op 6 september vanuit Provinciedomein Huizingen (Beersel) en Dag van het Brabants Trekpaard op 18 oktober.Nieuwe PenZine met streekbeleving
en zomerse UiT-tips voor kinderen in P&Z


Een heerlijke smoothie maken met Ketnetkok Hannes. Op speurtocht in musea en kastelen. Picknicken in het groen? In dit zomernummer van Penzine vind je alles wat je nodig hebt om er een onvergetelijke zomer met kinderen van te maken in het Pajottenland en de Zennevallei.
Acties in Halle, Ternat en Liedekerke 


Vernieuwd stadspark met 'Zenneterras' achter de bibliotheek van Halle.

Prachtige boomgaard-'oase' in Cantillonwijk (Ternat) - Meer info en foto's.

Buurtboomgaard op Monniksplein in Liedekerke - Lees artikel in EditiePajot.

Rara, winwin...Het mag eens wat anders zijn dan hyacinten. Welke bosbloemen zijn dit? Stuur je antwoord naar alwin@pajot-zenne.be en maak kans op een kaart van Wandelnetwerk Pajottenland.

Antwoord van vorige keer: poel in Maasdalbos (Halle).
Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei
in samenwerking en met steun van Provincie Vlaams-Brabant en gemeenten
Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik,
Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat. 


This email was sent to roger.swalens@telenet.be
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei · Donkerstraat 21 · Lennik 1750 · Belgium